Dokumentáció?

2017-ben kivonták a forgalomból a terméket. Ide feltöltöttem a korábban ellenem indult két eljárás anyagát.


 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége 2013 december 5.-én “közérdekű” bejelentés alapján, 2013 december 9.-ei keltezéssel, 2013.december 13.-án (péntek13!!!) kézhez kapott -hivatalból- közigazgatási eljárást indított a Dombszéli Vadgesztenye Kft.-vel szemben, mivel a www.parlagfu.eu weboldalon lévő dokumentumokban (melyeknek semmi köze a Dombszéli Vadgesztenye Kft.-hez, mivel mások írásai-videói) olyan állítások hangzottak el, melyek a parlagfűnek különböző gyógyító hatásokat tulajdonítottak. Az alábbi dokumentumokban megtalálható az eljárás anyaga, melyekben többek között felsorolták, hogy milyen gyógyító hatásai vannak a parlagfűnek (korábban itt lévő mások által írt dokumentumok állításai szerint), és azokat igazoljam. Mivel a bejelentés “közérdekű” volt, így én is pusztán jóhiszeműen közérdekből közzéteszem a vizsgálat anyagát, hogy mindenki okulhasson belőlük.

Ügyszám: BKO/001/01581-2/2013.

Ügyszám: BKO/001/01581-3/2013.

Ügyszám: BKO/001/01581-4/2013.

Határozat: BKO/001/000127-1/2014.

Mivel  a fogyasztóvédelmi előírások szerint csak abban az esetben hozhatok nyilvánosságra (mint az istenek Eledele termék forgalmazója) olyan dokumentumokat, melyekben a parlagfűről olyan állítások vannak, melyek annak gyógyító hatását hangsúlyozzák, még ha azok mások írásai is, ha azokat bizonyítani is tudom (klinikai tesztek, meg a franc tudja, hogy milyen vizsgálatok), ezért a A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségével történt egyeztetés után töröltem az eddig itt lévő “információhalmazt” (mivel ezt követően nem sértek már törvényt). Senki nem várhatja tőlem, hogy például Az amerikai indián gyógynövénykönyvben, vagy a bükki füvesember (Gyuri Bácsi), vagy Dr Kmeth Sándor , vagy ‘Dr Weixl Várhegyi László és számos mások írásaiban-videóiban lévő állításokat én igazoljam! Ha valaki mégis kíváncsi a parlagfűről mások által állított dolgokra, akkor javaslom, hogy  használja a youtube-ot, google-t, vagy Facebook-ot, és rengeteg információt fog találni.

Természetesen nem állítom, hogy az Istenek Eledele parlagfű termék produkálni tudja azokat a gyógyító hatásokat, melyek az interneten megtalálható dokumentumok állítanak a parlagfűről! Így ha valaki kíváncsi, hogy mire is jó a parlagfű, akkor kérem keresse meg az interneten lévő írások-videók íróit-előadóit, és érdeklődjön náluk!

Köszönöm szíves megértésetek!

 


Illegális parlagfű készítményt forgalmazó vállalkozást ellenőrzött a NÉBIH

1. melléklet: Értesítés hatósági eljárás megindításáról

2. melléklet: Válasz NÉBIH-nek

3. melléklet: Fűhatás viszgálat

4. melléklet: Hivatali tudatlanság a parlagfűvel kapcsolatban (Weixl Várhegyi László)

5. melléklet: Dr Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszternek

6. melléklet: Bizonyított népirtás bejelentése, de ezzel nem foglalkozik a NÉBIH, csak a parlagfűvel

7. melléklet: Népirtási bizonyíték mérési dokumentáció

8. melléklet: NÉBIH határozat

9. melléklet: Ismételt levél Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter Úrnak

10. melléklet: Professzor Dr. Szabó László véleménye a parlagfűről

11. melléklet: A parlagfű nem ÚJ ÉLELMISZER

12. melléklet: Parlagfű mint gyógynövény

13. melléklet: NÉBIH bírság határozata

Comments are closed.